Yoga | Qi EnergyFlow Almere

Yoga

Yoga betekent vanuit het Sanskriet vertaald: verbinden, samenvoegen, vastmaken. Zoals het samenbrengen van de interne en externe wereld, lichaam en geest, linker en rechterzijde van het lichaam, bewustzijn en onderbewustzijn. Yoga helpt je om met plezier en vanuit je eigen kracht in het leven te staan. Door yoga voel je je energieker, krachtiger, flexibeler, vrolijker en meer in balans.

Een yoga les bestaat uit meditatie, asana's (lichaamshoudingen) en pranayama's (ademhalingsoefeningen). De lichaamshoudingen hebben effect op het fysieke, emotionele en mentale vlak. Ze werken in op alle lichaamsdelen, ze versterken spieren en gewrichten en maken de wervelkolom en het beenderen stelsel veerkrachtig. De ademhalingsoefeningen geven je nieuwe energie en nodigen uit tot emotionele balans en verstilling.

Yoga nodigt je uit om met aandacht voor je eigen lichaam, emoties en gedachtes oefeningen te doen binnen je eigen grenzen, daarin te ademen en jezelf ruimte te geven.
 

Binnen Qi EnergyFlow worden twee soorten Yoga aangeboden:

InnerQiYoga: Een Yoga les met mooie aan en toevoegingen vanuit Zhienng Qigong. Twee mooie bewegingsvormen in één les! In deze les komen aan bod; meditatie, ademen en worden houdingen/oefeningen langer en vaker uitgevoerd. Meer aandacht en bewustwording voor alles wat je ervaart! 
Meditatie & Yoga Nidra: In deze les komen verschillende meditatietechnieken aan bod en ademhalingsoefeningen. Daarnaast beoefenen we Yoga Nidra; een diepe ontspanningstechniek waarbij je lichaam op een bijzondere manier in "slaap" is en je innerlijk bewustzijn helder wakker is. Je brengt jezelf fysiek, emotioneel en mentaal in ontspanning en stilte. 

Klik hier voor het wekelijkse lesaanbod