Yoga | Qi EnergyFlow Almere

Yoga

Yoga betekent vanuit het Sanskriet vertaald: verbinden, samenvoegen, vastmaken. Zoals het samenbrengen van de interne en externe wereld, lichaam en geest, linker en rechterzijde van het lichaam, bewustzijn en onderbewustzijn. Yoga helpt je om met plezier en vanuit je eigen kracht in het leven te staan. Door yoga voel je je energieker, krachtiger, flexibeler, vrolijker en meer in balans.

Een yoga les bestaat uit meditatie, asana's (lichaamshoudingen) en pranayama's (ademhalingsoefeningen). De lichaamshoudingen hebben effect op het fysieke, emotionele en mentale vlak. Ze werken in op alle lichaamsdelen, ze versterken spieren en gewrichten en maken de wervelkolom en het beenderen stelsel veerkrachtig. De ademhalingsoefeningen geven je nieuwe energie en nodigen uit tot emotionele balans en verstilling.

Yoga nodigt je uit om met aandacht voor je eigen lichaam, emoties en gedachtes oefeningen te doen binnen je eigen grenzen, daarin te ademen en jezelf ruimte te geven.
 

Binnen Qi EnergyFlow worden twee soorten Yoga aangeboden:

Yoga Pranala: Een unieke vorm van Yoga afkomstig uit Bali! In deze les komen aan bod; meditatie, ademhalingsoefeningen en worden houdingen/oefeningen langer en vaker uitgevoerd. Meer aandacht en bewustwording voor alles wat je ervaart! De Pranala staat voor een bijzondere serie mudra's en mantra's die hun oorsprong vinden bij de oude helers in Bali. Ook zullen er soms oefeningen worden toegevoegd vanuit Zhineng Qigong. Een meditatieve, helende en bewuste vorm van Yoga.

Yoga Nidra: In deze les beoefenen we verschillende vormen van Yoga Nidra; een diepe ontspanningstechniek waarbij je lichaam op een bijzondere manier in "slaap" is en je innerlijk bewustzijn helder wakker is. Je brengt jezelf fysiek, emotioneel en mentaal in ontspanning en stilte. Een aanrader om diepe ontspanning te ervaren. En echt even helemaal tijd voor jezelf!


Klik hier voor het wekelijkse lesaanbod