Over Esther Speet | Qi EnergyFlow Almere

Over mij

Ik ben Esther Speet en al vele jaren actief met meerdere vormen van beweging, zoals diverse sporten en uiteenlopende dansstijlen. Daarnaast ben ik 10 jaar in het onderwijs werkzaam geweest, waarvan 7 jaar in het speciaal onderwijs. Daardoor ken ik één van de doelgroepen van mijn lessen, namelijk kinderen, als geen ander.

Na een uitdagende en inspirerende fietsvakantie alleen in Bali, heb ik besloten mij meer te gaan verdiepen in verschillende manieren van werken met lichaam en geest. Zhineng Qigong sprak mij enorm aan en ik heb daarom in Nederland de opleiding gevolgd en afgerond tot docente (level 1 en 2). Vervolgens heb ik In China mijn opleiding verbreed met de intensieve docententraining. In India heb ik de opleiding tot Hatha Yoga docent gevolgd en afgerond. In Nederland bijscholingen gevolgt voor Yoga Nidra.
Jaarlijks volg ik workshops bij diverse nationale en internationale docenten. Daarnaast ben ik een gecertificeerde Mindfulness trainer, TuiNa masseur (massage vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde) en Tantra massage therapeut.

Ik zie het als een mooie uitdaging vormen samen te voegen, elkaar aan te vullen.
“Vanuit een open mind werken, met een liefdevol hart en in verbinding met je lichaam”, staat voor de lessen die ik geef.

Sinds januari 2015 heb ik mijn eigen centrum in Almere Buiten, BanyanTree - for Body & Mind. Een heerlijke plek voor ontmoetingen, plezier, ontspanning, lessen en workshops. 

De opleidingen en het lesgeven hebben mij veel gebracht. Zo voel ik mij lichamelijk, emotioneel en geestelijk meer in balans dan voorheen. Het brengt me ontspanning als ik gespannen en druk ben, het geeft me energie als ik me futloos voel en het maakt me blij als ik even niet zo lekker in mijn vel zit. Via mijn bedrijf, Qi EnergyFlow, deel ik dit graag met enthousiasme en passie door het geven van Zhineng Qigong, Yoga, Mindfulness, workshops, massages en het organiseren van unieke reizen naar het buitenland (waaronder Bali!).

Mijn bedrijf, Qi EnergyFlow, is aangesloten bij het Zhigong Instituut Nederland.