Zhineng Qigong oefeningen | Qi Energy Flow Almere

Zhineng Qigong oefeningen

Level 1:

Bij niveau 1 van Zhineng Qigong vindt de uitwisseling plaats tussen de interne- en externe Qi (levensenergie). We gebruiken de intentie van de geest om de interne Qi te laten gaan en de externe Qi op te nemen. Het zijn prachtige methodes om het lichaam te voelen en om te genieten van het moment.

De Lift Chi up Pour Chi down Methode is de basisoefening in Zhineng Qigong. Bij deze oefening wordt de energie in het lichaam opnieuw verdeeld. De energiebanen in het lichaam (meridianen) openen zich en de kwaliteit en kwantiteit van de interne Qi wordt verbeterd. De bewegingen van de Lift Chi up Pour Chi down methode zijn zacht, langzaam en eenvoudig en duren ca. 20 minuten. 


De Three Centers Merge Methode is een meditatieve oefening. De staande meditatie is een belangrijke oefening om te aarden en te stabiliseren. De Three Centers Merge Methode is een oefening die je ook als overgang tot een volgend niveau kunt beoefenen.

De Wallsquat Methode is een aerobische oefening. 'Wall' is Engels voor muur en 'Squat' betekent kniebuiging. De Wallsquats pompen de Qi door het hele lichaam. De spieren worden goed van zuurstof voorzien.

De La Chi Methode is eenvoudige oefening, waarbij je Qi kunt verzamelen. De beweging is klein, simpel en krachtig.

Level 2:

Bij de Body & Mind Methode (niveau 2), ontwikkelen we de interne Qi. De Body and Mind Methode bestaat uit 10 oefeningen. Elk gewricht in het lichaam wordt op een speciale manier benaderd, zodat de Qi vrij door- en diep in het lichaam kan stromen. Het zijn heerlijke oefeningen om lichaam en geest met elkaar te verbinden!

Level 3:

De 5 Element Methode (niveau 3), bestaat uit dynamische oefeningen. Bij deze oefening openen en sluiten we de vijf interne organen (hart, longen, lever, milt en nieren), zodat de Qi van de organen kan integreren in het lichaam. Dit gebeurt door het uitspreken van klanken in combinatie met vormen van handposities (mudras).